3.8.2024. 10:14
1
Zaboravili 11-godišnju kćerku na autoputu u Hrvatskoj, policija je pronašla i vratila nemarnim roditeljima
Policajci Granične stanice Imotski pronašli su djevojčicu na koju su roditelji u četvrtak zaboravili na odmorištu Rašćane, što su prijavili policiji tek nakon što su odmakli nekih 200-tinjak kilometara.

Splitska policija je saopštila da je policajcima pristupio uposlenik benzinske pumpe i naveo da na telefonskoj vezi ima stranu državljanku koja navodi da im je izgubljeno 11-godišnje dijete.

Majka je objasnila da putuju u grupi s nekoliko vozila te da su se u tom trenutku nalazili na području Zadra i da su tek tada primijetili da se u vozilima ne nalazi djevojčica.

Dodala je i da su posljednji put stali na odmorištu Rašćane te da su mislili kako je djevojčica sjela u drugo vozilo, ali kada su stali shvatili su da je nema i da je vjerovatno ostala na Rašćanima.

Policajci su obavili telefonski razgovor s majkom, zatražili fotografiju djevojčice, pregledali video nadzor i pretražili sve prostorije na benzinskoj stanici te su na vanjskom dijelu pronašli djevojčicu koja odgovara opisu.

Policajci su djevojčici pristupili, predstavili se i ponudili joj pomoć, ali utvrdili su da ne govori engleski jezik pa se u razgovor uključila strana državljanka koja je prevodila i pomogla policajcima u komunikaciji s djetetom.

Djevojčica je bila nepovrijeđena, ali jeste uplašena te je rekla da joj je mobitel ostao u vozilu pa nije mogla nikoga nazvati.

U razgovoru s djevojčicom policajci su je umirili i rekli joj da su u kontaktu s porodicom koja je na putu nazad, kao i da će ih pričekati zajedno s njom.

U policiji navode da su uplašeni roditelji stigli nakon nekoliko sati, dok je djevojčica sve vrijeme bila s policajcima.

Dodaju i da su se roditelji zahvalili policajcima na uloženom trudu i pomoći te brizi koju su pokazali za dijete.

(NAP)

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.