Stravična ispovijest Natalije Vlasove: Silovali su me grupno, po 15 njih, turpijali su mi zube i silovali me flašom
Natalija Vlasova, hrabra mlada majka iz Ukrajine, ispričala je kako su je ruski militanti skinuli golu i kako ju je njih 15 silovalo, prije nego što su joj uputili jezivu prijetnju vezanu za život njene kćerke, prenosi Blic.
Natalija Vlasova, rođena 1981. godine, bila je brutalno mučena i seksualno zlostavljana od strane ruskih militanata nakon što je uhapšena u Donbasu 2018. godine, prije ruske invazije na Ukrajinu.
U potresnom opisu onoga što je pretrpjela tokom zatočeništva, Natalija je organizaciji "Ljudska prava u Ukrajini" ispričala kako joj je Vasili Jevdokimov, ključna figura u ruskom tajnom zatvoru za mučenje, turpijao zube.
Tvrdi da joj je Jevdokimov, poznat i pod nadimkom Lenjin, puštao struju kroz tijelo, dok zlostavljanje nije prestajalo sve dok se nisu zadovoljili njenom vriskom i pozivima za pomoć.
Natalija je opisala svoje napadače kao manijake, rekavši da "nije svako sposoban da uživa u nanošenju bola goloj i vezanoj ženi, niti u činjenju drugih perverzija".
"Jevdokimov mi je turpijao zube turpijom za nokte, zavrtao bradavice i pokušavao da mi gurne flašu u vaginu," ispričala je u svojoj potresnoj izjavi.
Ali, zlostavljanje nije stalo na tome. Natalija se prisjetila kako su je mučitelji vezivali selotejpom, polivali vodom i spajali električne žice na njenu kožu, prenosi portal Blic.
"Ako nisam dovoljno glasno vrištala, povećavali bi napon, a strujni udari postajali su još intenzivniji," rekla je.
Nakon što bi mučenje završilo, bila je ponovo vezivana, sa podignutim rukama, i primoravana da stoji cijelu noć u malom, zatvorenom prostoru. Ponekad bi je slali u malu prostoriju u podrumu, toliko tijesnu da je mogla samo da stoji ili sjedi. Noći su bile užasno hladne, a ostavljali su joj samo malu količinu vode.
Natalija je takođe bila sistematski silovana i ispričala je kako ju je u više navrata zlostavljalo čak i do 15 muškaraca odjednom. Da stvar bude gora, mučitelji su joj prijetili životom njene petogodišnje kćerke Julije, tvrdeći da znaju gdje ide u vrtić i da će joj poslati igračku s bombom da je ubiju.
Portal Izolyatsia.ui tvrdi da u podrumskim ćelijama zatvora "Izoljacija" sve do 2017. godine nije bilo toaleta, a zatvorenici su mogli da koriste toalet samo jednom dnevno na nekoliko minuta.
(Sead M.)