26.7.2016. 8:39
0
Tokio: Napadač nožem ubio 19, a ranio 25 osoba
Najmanje 19 osoba je ubijeno, a više osoba ranjeno u napadu koji je napadač izveo nožem u ustanovi za brigu o osobama sa posebnim potrebama u blizini Tokija, što je najtragičniji slučaj masovnog ubistva u modernoj historiji Japana, javlja Anadolu Agency (AA).

Japanska novinska agencija Kyodo javlja da je napadač kasno sinoć dok su pacijenti spavali izveo krvavi napad u ustanovni za brigu o osobama sa posebnim potrebama Tsukui Yamayuri En u mjesro Sagamihara, zapadno od centra Tokija.

Napadač se rano jutros predao policiji u lokalnoj policijskoj stanici, nakon čega je uhapšen zbog masovnog ubistva.

Policija je saopćila da je u napadu ubijeno najmanje 19 osoba, a ranjeno 25. Među ranjenima je 20 osoba sa teškim povredama opasnim po život.

Napadač je bivši uposlenik pomenute specijalizirane ustanove, a tokom predaje u policiji je kazao da je “najbolje da osobe sa posebnim potrebama nestanu“.

Ovo je najveći napad te vrste u modernoj historiji Japana, veći i od onog iz 1995. godine kada je u podzemnoj željeznici u Tokiju u napadu nervnim gasom sarinom ubijeno 12 osoba.

U Japanu su se u posljednjih pet godina desila dva napada u kojima su napadači koristili noževe, a razlog je to što zbog striktnih zakonskih zabrana skoro da je nemoguće posjedovati pištolj ili vatreno oružje u toj zemlji.

(Anadolu Agency)
(Foto: Reuters)

NapadTokio
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.