10.2.2018. 8:20
0
Kolaps u SAD: Zbog snježne oluje zatvorene škole i otkazani letovi
Zbog velike oluje koja prijeti SAD, nanoseći ogromne snježne padavine, u pojedinim područjima su zatvorene škole, a na stotine letova je otkazano.
Oluja je danas zahvatila Čikago i Milvoki s temperaturama ispod nule, a proseže se od Montane sa zapada preko Dakote i dijelova Minesote, Viskonsina i Ilinosa do Mičigena na dalekom istoku. 

Procjenjuje se da bi snježni pokrivač mogao u nekim predjelima da nanese i do 36 centimetara snijega.

U Čikagu je jutros snježni pokrivač bio debljine oko 30 centimetara a prema meteorolozima, padavine se očekuju i tokom vikenda.

- Grad je spreman za ovo. Međutim, nemojte se prevariti, ovo su ogromne snježne padavine, veće nego što smo vidjeli mnogih zima - izjavio je u četvrtak gradonačelnik Čikaga na konferenciji za novinare.

Gradski zvaničnici saopćili su vijesti o zatvaranju škola u Čikagu, Detroitu i Milvokiju zbog vremenskih neprilika.

Očekuje se da će ledene temperature pasti na 18 stepeni Celzijusovih ispod nule u mnogim predjelima tog regiona, a zvaničnici su upozorili na lošu preglednost na putevima.

Aerodromi Ohare i Međunarodni aerodrom Midvej u Čikagu otkazali su više od 200 letova u četvrtak prije naleta oluje, prenosi Avaz.

(Alen Avdić)
SADSnijeg
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.