6.3.2018. 22:10
0
Yousuf želi postati prvi musliman predsjednik SAD
Sa 14 godina većina nas razmišlja da postane ljekar, nastavnik ili možda astronaut, ali ne i Yousuf.

Ovaj 14-godišnji dječak ima veće planove, on želi postati prvi musliman na funkciji predsjednika SAD. Jusuf ima i punu podršku porodice, a njegova majka kaže da se čak oblačio poput nekadašnjeg predsjednika SAD, George Bush, prenosi Avaz.

Dječak je još od malih nogu gledao Buša, te maštao kako bi bilo da je on predsjednik baš poput njega.

Kako je rekao za BBC, njegova želja povećala se kada je na TV-u čuo političara iz SAD, Bena Carson, kako govori da muslimani ne bi trebali biti predsjednici.

Zbog te izjave snimio je i video u kojem je izjavio da će jednog dana postati predsjednik, bez obzira šta neko kaže.

Iako je iznimno mlad, Jusuf ima jasan plan i viziju kako da ostvari svoj san, a zna i šta današnjem društvu fali.

- Ukoliko želite postići nešto, morate imati poštovanja prema ljudima. Smatram da danas, posebno u političkom svijetu, manjka poštovanja - kazao je Yousuf.

(FENA/Ajla Hurko)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.