26.7.2018. 15:34
2
Uhapšen piroman koji je snimljen kako podmeće požare na jugu Grčke
Zahvaljujući dojavi Jorgosa Mitropulosa u Maratiji na jugu Grčke, uhapšen je jedan piroman koji je kriv za katastrofalne požare u kojima je stradalo gotovo 80 ljudi.

Mitropulos ga je snimio na djelu i smjesta obavijestio policajce. U međuvremenu, objavio je i drugi video koji je snimio prateći zločinca i na kome je snimljen još jedan požar koji je podmetnuo.

Mitropulos, inače dobrovoljni spasilac, objavio je na svom profilu na Facebooku da je snimak napravio u nedjelju, 22. jula, dok je prolazio kroz Maratiju. Prvo je vidio nekoliko vatri, a zatim i čovjeka koji zalazi u grmlje.

- Postao sam sumnjičav da podmeće požare i počeo sam ga pratiti, a odmah sam obavijestio i vlasti. Desetak minuta i jedan kilometar kasnije, opet sam ga vidio kako ponovo zalazi u grmlje. Vidjet ćete ga na snimku u travi, tada sam pozvao vatrogasce i vidio da se zelenilo počinje dimiti. Sutradan je uhvaćen u Amalijadi i nadam se da će biti osuđen - naveo je Mitropulos.

Grčki mediji potvrđuju da je ovaj piroman uhapšen i da će ubrzo biti izveden pred sud. 

U katastrofalnim, najvjerovatnije podmetnutim požarima, u oblasti oko Atine od ponedjeljka uvečer poginule su 82 osobe, među kojima je mnogo djece, a više od 180 osoba je povrijeđeno. Razmjer ove tragedije tek treba ustanoviti, a u Grčkoj je na snazi trodnevna žalost, pise Kurir.


(Admir Oručević)

2
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.