18.11.2018. 21:53
0
Macronova popularnost na rekordno niskih 25 posto
Francuski predsjednik Emmanuel Macron uživa popularnost samo 25 posto Francuza što je do sada njegova najniža popularnost od dolaska na vlasti u maju 2017. godine, prenio je danas list Journal du dimanche rezultate ankete grupe Ifop.

Samo je četiri odsto veoma zadvoljnih u rad Macrona, a četiri odsto se izjasnilo da je umjereno zadovoljno. Umjereno nezadovoljno je 34 posto ispitanika, a veoma nezavodoljno 39 posto, dok je dva odsto uzdržano.

Popularnost je takođe opala premijeru Edouardu Philippeu, koji je bio popularan kod 41 posto ispitanih u oktobru, a u novembru kod 34 posto.

Rezultati istraživanja su objavljeni dan pošto su širom Francuske održani protesti zbog najavljenog povećanja poreza na gorivo.

Macron je nedavno u jednom intervjuu rekao da ga ne zanima mnogo kvota popularnosti već se usredsređuje na rad koji mu je povjeren tokom petogodišnjeg mandata, prenosi CDM.

(Amila Alijagić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.