16.7.2020. 16:27
0
Iran suočen s nedostatkom ljekara i zaštitne opreme
Bolnice u Iranu suočavaju se sa akutnim nedostatkom medicinskog osoblja i kreveta dok se zemlja bori sa snažnim drugim talasom pandemije COVID-19, izjavio je u četvrtak visoki zvaničnik teheranske radne grupe za borbu protiv koronavirusa.

Iran, pandemijom najteže pogođena zemlja na Bliskom istoku, počela je ublažavati restriktivne mjere sredinom aprila.

Ali, drugi val zaraze pojavio se početkom juna i pokazao se puno ozbiljnijim od prvog, rekla je Reza Jalili-Khoshnood, koja je i sama zaražena, prenijela je poluzvanična novinska agencija ISNA.

Iran je zabilježio 13.608 smrtnih slučajeva u četvrtak, uključujući 198 u prethodna 24 sata, izjavio je glasnogovornik ministarstva zdravlja Sima Sadat Lari za državnu televiziju.

Iako se bore protiv širenja COVID-19, iranske vlasti su zabrinute kako bi strože mjere protiv virusa mogle uništiti ekonomiju koja je već na oslabljena pod američkim sankcijama.


(Fena)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.