20.2.2021. 21:00
0
Moskovski sud odbio žalbu opozicionara Navaljnog
Sud u Moskvi danas je nakon razmatranja odbio žalbu na presudu opozicionog političara Alekseja Navaljnog.
Kritičar Kremlja je osuđen na dvije godine i osam mjeseci zatvora zbog kršenja uslovne kazne, a sada se suočava i sa suđenjem za klevetu veterana iz Drugog svetskog rata.

Ruske vlasti odbile su ranije zahtjev Evropskog suda za ljudska prava (ECHR) za puštanje na slobodu Navaljnog ocenivši da nema „pravnu osnovu“ i da to predstavlja „grubo miješanje“ u unutrašnja pitanja Rusije.

ECHR je uputio zahtjev navodeći da postoji opasnost po njegov život.

Navaljni je uhapšen 17. januara po povratku u Rusiju iz Nemačke gde se mesecima oporavljao od trovanja nervnim agensom. Njegovo hapšenje je izazvalo proteste širom Rusije, koji su završeni hapšenjem oko 11.000 ljudi.


(Patria)
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.