18.6.2023. 10:30
0
Uznemirujuće: Žena "uskrsnula" na vlastitoj sahrani i šokirala rodbinu
Bella Montoya, 76-godišnja žena koja je oživjela tokom vlastite sahrane, umrla je sedam dana nakon ovog bizarnog slučaja.

Ministarstvo zdravlja Ekvadora potvrdilo je u saopštenju da je žena umrla od ishemijskog moždanog udara nakon što je sedam dana provela na intenzivnoj njezi. Dodaje se da je Montoya ostala pod “stalnim nadzorom”, ali bez navođenja drugih informacije o medicinskoj istrazi u vezi sa ovim slučajem.

Kako prenose mediji, rodbina je ovaj put držala otvoren kovčeg podučena iskustvom od prošlog puta kada je Montoya, na vlastitoj sahrani, šokirala prisutne kucajući po kovčegu.

Njen sin Gilberto Barbera Montoya rekao je da još nije dobio nikakav izvještaj od nadležnih o medicinskom objašnjenju onoga što se dogodilo i upozorio da stvari “neće ostati ovako”. On je dodao da se porodica formalno požalila na incident, tražeći da se za početak utvrdi odgovornost ljekara koji ju je proglasio mrtvom.

Bella Montoya je “uskrsnula” 9. juna kucajući po kovčegu u kojem je provela pet sati, u pogrebnoj kući u Babahoyou, 208 km jugozapadno od Kita.

Posmrtni ostaci Montoye, koja je bila penzionisana medicinska sestra, nalaze se u istom pogrebnom zavodu gdje se i probudila. Njen sin je za AP rekao da će ona biti sahranjena na javnom groblju.

Povodom ovog slučaja formiran je tehnički komitet sa ciljem da se preispita kako bolnica izdaje potvrde o smrti, saopštilo je Ministarstvo zdravlja Ekvadora.


(Ajdin B.)

 

Ekvador
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.