1.10.2023. 12:16
0
Objavljen uznemirujući snimak terorističkog napada u Ankari
Objavljen je snimak terorističkog napada u blizini vladinih institucija u glavnom gradu Turske.

Bombaš samoubica detonirao je u nedjelju eksplozivnu napravu u blizini zgrade turskog ministarstva unutrašnjih poslova u Ankari, dok je drugi napadač ubijen u pucnjavi s policijom, saopćilo je tursko ministarstvo unutrašnjih poslova, javljaju agencije.

- Dvojica terorista stigla su lakim vojnim vozilom oko 9:30 ispred ulazne kapije Generalnog direktorata za sigurnost našeg MUP-a i izvršili bombaški napad - saopćilo je Ministarstvo.


Turski mediji su ranije javili da se u blizini zgrade parlamenta i ministarstava u srcu Ankare čula eksplozija.

U objavi na platformi društvenih medija X, turski ministar unutrašnjih poslova Ali Yerlikaya naveo je da su dva policajca lakše povrijeđena u incidentu.

"Naša borba se nastavlja odlučno sve dok i posljednji terorista ne bude neutraliziran", dodao je Yerlikaya.
 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.