18.10.2023. 20:37
0
Rusija najžešće kritikuje Izrael, postoji tačno hiljadu razloga
FOTO: N1
Blizu hiljadu Rusa, zajedno sa porodicama, taoci su blokade Pojasa Gaze, rekao je danas stalni predstavnik Rusije u UN-u Vasilij Nebenzja.

“Oko hiljadu Rusa i članova njihovih porodica postali su taoci vojne blokade Gaze”, izjavio je Nebenzja tokom sastanka Savjeta bezbjednosti UN-a.

Nebenzja je nešto ranije izjavio da Moskva zahtijeva istragu o napadu na bolnicu Al-Ahli u Pojasu Gaze i kaznu za odgovorne za udar.

Američki predsjednik Joe Biden prethodno je tokom sastanka sa izraelskim premijerom Benjaminom Netanyahuom rekao da napad na bolnicu nije izvršio Izrael, već najvjerovatnije “suprotni tim”, prenosi N1.

(Elmedina H.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.