3.11.2023. 12:04
0
Palestinski novinar jecajući skinuo pancir i kacigu nakon ubistva kolege:"Jedina razlika između nas je vrijeme smrti..."
FOTO: screenshot
U izraelskim napadima na Gazu do sada je ubijeno 38 novinara, bombardovane su kuće 35 novinara, a ubijeni su i brojni članovi njihovih porodica, podaci su Palestinskog novinarskog sindikata.

Palestinski TV novinar Mohammad Abu Hattab jedan je od onih koji su ubijeni u izraelskom bombardovanju, zajedno sa svojom porodicom, samo pola sata nakon što je uživo izvještavao o paklu kojeg žive.

Vijest o ubistvu Mohammada i njegove porodice, kroz jecaje i suze, u programu uživo saopštio je njegov kolega Salman Al-Bashir, skinuvši sa sebe žaštitna obilježja novinara koja u neselektivnom ubijanju očito ništa ne znače.

“Ne možemo više podnijeti, iscrpljeni smo. Mi smo žrtve. Jedina razlika između nas je vrijeme smrti. Ubijaju nas jednog za drugim. I nikoga nije briga za katastrofu ili zločin koji trpimo u Gazi. Ne postoji zaštita za bilo koga i bilo šta. Ova oprema i kaciga ne štite nijednog novinara, oni su samo prazne parole. Mi smo žrtve, uživo u programu. Mi smo žrtve koje čekaju svoj red da budemo ubijeni. Mohammed je bio ovdje prije pola sata, izvještavao je. Sada leži mrtav sa svojom porodicom u istoj bolnici”, saopštio je Salman Al-Bashir, odbacivši sa sebe sva medijska obilježja, koja bi ga, po pravilu, trebala štititi.

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.