1.12.2023. 14:30
0
Od jutros preko 100 poginulih u Gazi, zdravstveni sektor van funkcije
FOTO: X
Broj poginulih u izraelskim napadima na pojas Gaze od jutros je sada porastao na najmanje 100, prema Ministarstvu zdravlja Gaze.

Ashraf al-Qudra, glasnogovornik Ministarstva zdravlja u Gazi, apelovao je na "svaku živu savjest" da dozvoli otvaranje prelaza Rafah usred "ekstremno katastrofalne" humanitarne krize.

-Medicinska pomoć koja je ušla u Gazu tokom primirja dovoljna je samo za jedan dan, rekao je al-Qudra u saopćenju.

-Zdravstveni sektor u Gazi je van funkcije u svakom smislu te riječ, rekao je on.

U Gazi funkcionišu samo tri bolnice koje nisu opremljene za prijem velikog broja pacijenata, dodao je on.

Njegov komentar je uslijedio nakon što su izraelski zračni napadi nastavljeni nakon krhkog sedmodnevnog primirja, u kojem je za nekoliko sati poginulo najmanje 70 ljudi. Lekari se bore da pomognu pacijentima koji se gomilaju na bolničkim podovima zbog nedostatka kreveta.

(Erna H.) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.