29.11.2023. 21:23
0
Porodica oslobođene izraelske taokinje odbila susret s Netanyahuom
Porodica oslobođene izraelske taokinje Elme Avraham odbila je zahtjev premijera Benjamina Netanyahua da se sastane s njim tokom njegove očekivane posjete medicinskom centru Soroka u Beershebi, javljaju hebrejski mediji.

Avraham, 84-godišnja stanovnica kibuca Nahal Oz, vraćena je u kritičnom stanju nakon što joj Hamas nije uspio nabaviti vitalne dnevne lijekove nekih 50 dana. Soroka je saopćila da više nema opasnosti po njen život i da se dalje oporavlja u bolnici.

Ovo je neuobičajena pojava da porodica bivšeg zarobljenika odbija da se sastane s premijerom zemlje, što potencijalno ukazuje na tenzije ili nezadovoljstvo vladinim postupanjem sa situacijom.

Ured premijera zatražio je u srijedu i sastanak s predstavnicima zajednica u pograničnom području Gaze, od kojih su mnogi kritikovali Netanyahuovo postupanje nakon masakra 7. oktobra.

Međutim, ni ovaj poziv nije naišao na dobar prijem. Predstavnici nekoliko pograničnih zajednica u Gazi, uključujući one koje je Hamas najteže pogodio tokom masakra, odbili su Netanyahuov poziv da se sastanu, prenosi bnn.network.

(Aldin B.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.