30.11.2023. 23:01
0
Zbog 130 eura: Državljanin BiH optužen za brutalni pokušaj ubistva starice
FOTO: Screenshot/berliner-zeitung.de
Sadija R. (46), državljanin Bosne i Hercegovine, pojavio se danas pred Okružnim sudom u Berlinu gdje je optužen za tešku krađu i pokušaj ubistva 89-godišnje Njemice u njenom stanu.

Naime, kako se danas moglo čuti u sudnici, on je žrtvu poznavao jer je njegova bivša žena radila kao kućna pomoćnica kod ove starije Njemice.

O ozbiljnosti napada govori i činjenica da je starica dva dana bila životno ugrožena i nije se znalo da li će preživjeti.

Naime, on je 19. marta ove godine upao u stan starice, u berlinskoj četvrti Berlin - Veding. Odmah ju je bacio na krevet, zavezao i krpom joj začepio usta, kako ne bi mogla vikati. Kako stoji u optužnici, on je dobro znao da ovo može dovesti do smrti starije žene, posebno što su joj usta bila začepljena, što joj je otežavalo disanje. Pored navedenog, žena je imala i prelome ramena i rebara.

Kako se mogli čuti tokom današnjeg ročišta, on je uspio ukrasti samo 130 evra, jednu srebrnu narukvicu i figurice od porcelana. Nakon toga je napustio stan, ostavivši ženu vezanu na krevetu.

Na njenu sreću, rođaka je alarmirala policiju jer joj se 89-godišnjakinja nije javalja na telefon. Kada je spasilačka ekipa došla u stan, pronašli su je besvjesnom stanju, dehidriranu sa višestrukim prelomima. Narednih nekoliko dana bila je životno ugrožena.

Detaljnom istragom policija je uspjela da uđe u trag napadaču i uhapsila ga u maju mjesecu. Žrtva se danas nije pojavila u sudnici, a nastavak suđenja je zakazan za 4. decembar, prenose Nezavisne novine.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.