13.1.2024. 8:09
1
Biden: Jemenski Huti su teroristička grupa
FOTO: screenshot
Američki predsjednik Joe Biden jemenske Hute nazvao je terorističkom grupom, nakon što su američki i britanski ratni avioni, brodovi i podmornice tokom noći pokrenuli desetke zračnih napada širom Jemena.

Biden je rekao da će Washington odgovoriti Hutima ako nastave s ponašanjem koje je nazvao "nečuvenim".

"Pobrinut ćemo se da odgovorimo Hutima ako nastave ovo nečuveno ponašanje"

"Mislim da jesu", rekao je Biden novinarima jučer kada su ga pitali je li spreman Hute nazvati terorističkom grupom. "Pobrinut ćemo se da odgovorimo Hutima ako nastave ovo nečuveno ponašanje zajedno s našim saveznicima", dodao je.

Bijela kuća je ranije jučer rekla da Sjedinjene Države ne žele rat s Jemenom, ali da neće oklijevati poduzeti daljnje korake. "Nije važno jesu li označeni kao teroristi. Sastavili smo grupu nacija koje će reći da ćemo, ako nastave djelovati i ponašati se kao što rade, odgovoriti", rekao je Biden novinarima.

Rekao je i da je zabrinut zbog utjecaja rata na Bliskom istoku na cijene nafte.

(Aldin B.)

Biden
1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.