27.1.2024. 20:41
0
Majka došla pijana na porođaj, beba jedva preživjela
FOTO: ilustracija
Žena koja je došla potpuno pijana na porođaj rodila je dijete koje je imalo skoro tri promila alkohola u krvi, javljaju mediji.

Šokantan incident dogodio se 3. januara u poljskom gradu Žirominu, koji se nalazi oko 120 kilometara od prijestonice Varšave, međutim, tek sada je izašao na vidjelo javnosti.

Jedan tamošnji portal navodi da je žena, koja ima 41 godinu, došla u bolnicu jer je trebalo da se porodi.

Trudnica je nakon porođaja imala dva promila alkohola u krvi zbog čega su ljekari tražili i testiranje novorođenčeta. Beba je nekim čudom preživjela iako je na rođenju imala 2,8 promila alkohola u organizmu.

Klinika je potom odmah obavijestila policiju.

Državno tužilaštvo trenutno istražuje slučaj jer je žena ugrozila zdravlje i život svoje bebe. Protiv žene, koja ima još jedno dijete, još nije podignuta optužnica, međutim, ako se to dogodi prijeti joj zatvorska kazna od tri mjeseca do pet godina.

Novorođenče je sada odvojeno od svoje majke i nalazi se na u dječijoj ustanovi.

Lokalni mediji navode da su nadležne gradske socijalne službe bile upoznate sa situacijom u kojoj se žena nalazi. Budući da je već postala poznata po alkoholizmu bila je pod nadzorom socijalne radnice.

Sada bi trebalo razjasniti kako niko nije primijetio da je žena pila alkohola tokom trudnoće, piše BN.


Poljska
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.