23.3.2024. 17:37
0
Islamska država objavila fotografiju napadača: Ovo su muškarci odgovorni za pokolj u Moskvi
Islamska država objavila je u subotu fotografiju četvorice napadača koji su u petak ubili najmanje 143 osobe u koncertnoj dvorani u blizini Moskve, objavila je novinska agencija te militantne grupe na Telegramu.

"Napad dolazi u kontekstu bijesnog rata između Islamske države i zemalja koje se bore protiv islama", dodaje se u tekstu koji se poziva na sigurnosne izvore.



Islamska država preuzela je odgovornost za napad, ali Rusija sugerira da postoji ukrajinska veza, unatoč energičnom poricanju ukrajinskih dužnosnika da Kijev ima bilo kakve veze s tim.

Ruske vlasti saopćile su u subotu da su uhapsile 11 osoba uključujući četiri osumnjičena napadača u vezi s napadom.

Četiri osumnjičena napadača uhapšena nakon smrtonosnog napada na koncertnu dvoranu u blizini Moskve su strani državljani, objavilo je u subotu rusko ministarstvo unutrašnjih poslova.

Rusija je u subotu objavila da je uhapsila sva četiri naoružana napadača osumnjičena za napad, a predsjednik Vladimir Putin obećao je pronaći i kazniti one koji stoje iza napada.

Ranije je objavljeno da napadači posjeduju pasoše Tadžikistana, no ta zemlja negirala je da se radi o njezinim građanima.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Tadžikistana objavilo je da su tri osobe, čije pasoše imaju napadači, pronađene u zemlji gdje su i bile u vrijeme napada na dvoranu.

(Ajdin B.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.