26.3.2024. 11:44
1
Porodice terorista dovedene u glavni grad Tadžikistana
FOTO: X
Ruski istražioci bili su danas u Tadžikistanu gdje su ispitivali porodice četvorice muškaraca optuženih za smrtonosni napad na koncertnu dvoranu u blizini Moskve, rekla su Reutersu tri tadžikistanska sigurnosna izvora.

Izvori, koji nisu bili ovlašteni za javni komentar, rekli su da su tadžikistanski sigurnosni dužnosnici doveli porodice u glavni grad Dušanbe iz gradova Vahdat i Gisar te iz okruga Rudaki. Tadžikistanski predsjednik Emomali Rahmon lično nadgleda istragu s tadžikistanske strane, rekli su izvori, javlja Hina.

Rahmon je jučer prvi put javno komentirao napad te ga je nazvao "sramotnim i groznim događajem". Rahmon je apelirao na Tadžike da zaštite svoju djecu od štetnih uticaja. Četiri muškarca tadžikistanskog podrijetla zadržana su u pritvoru zbog optužbi za terorizam pod sumnjom da su izvršili napad.

Trojica drugih, također Tadžikistanci, zadržani su u pritvoru zbog sumnje da su učestvovali u napadu. Islamska država preuzela je odgovornost za napad i objavila je videozapis za koji kaže da prikazuje masakr.

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.