26.5.2024. 9:00
1
Sudanski general: Rusija tražila luku na Crvenom moru u zamjenu za oružje
Sudanski general Yasser al-Atta rekao je da je Rusija zatražila luku sa gorivom na Crvenom moru u zamjenu za oružje i municiju, te da će sporazumi s Rusijom uskoro biti potpisani.

Dvije zemlje potpisale su sporazum o pomorskoj bazi pod bivšim predsjednikom Omarom Al- Bashirom, ali su čelnici vojske kasnije rekli da je taj plan u fazi revizije i da nikada nije ostvaren.

Rusija je ranije razvila veze s paravojnom grupom Snage za brzu podršku, koja je neprijatelj vojske u jednogodišnjem ratu i za koju zapadne diplomate kažu da je također imala veze s ruskom privatnom vojnom grupom Wagner, javila je Al Arabiya.

Više od godinu dana bijesne su borbe između regularne vojske, pod komandantom vojske Abdelom Fattahom al-Burhanom, i paravojnih Snaga za brzu podršku, koje predvodi njegov bivši zamjenik Mohamed Hamdan Daglo.

(NAP)

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.