15.6.2024. 11:14
0
Brutalno ubistvo plivačice: Silovao Martju u šumi, pa je ubio da prikrije zločin
Istražitelji su uhapsili osumnjičenog za ubistvo mlade plivačice Martje B. (21) iz Nibila u Njemačkoj, čije je tijelo pronađeno u šumi.

U pitanju je 35-godišnji muškarac iz Nibila, koji je identifikovan uz pomoć DNK. On je u četvrtak popodne uhapšen zbog ubistva.

Kako piše Bild, osumnjičeni je živio nedaleko od žrtve. Prema nalazima istražitelja, između osumnjičenog i žrtve nije bilo ranije veze.

Martje B., koja je radila kao baštovanka i bila iskusna plivačica, nestala je prošlog petka između 8 i 12 sati, kada je otišla da vježba u susjednom Maršenparku, samo 50 metara od njenog stana u Nibilu.

Međutim, Martja se nije pojavila na sastanku sa majkom, zbog čega se žena zabrinula i pozvala policiju. Prema njenim prijateljima, Martja je bila odgovorna mlada žena koja je uvek održala svoju riječ i nikada nije kasnila.

Uslijedila je dramatična potraga, a njeno tijelo je pronađeno u subotu u toku noći.

Na mjestu gdje je tijelo pronađeno, u šumi gdje se već dogodilo najmanje jedno silovanje i jedno ubistvo, dokazi su ukazivali na brutalno ubistvo, prema istražiteljima. 

Ono što je posebno jezivo je to što je, kada je policija pronašla mrtvu Martje B., ona bila gola i nije imala pantalone.

Dokazi su upućivali na seksualni zločin. Sumnja se da ju je ubio kako bi prikrio silovanje. Prema istražiteljima, osumnjičeni, koji je sada u pritvoru, pokušao je da sahrani mrtvu ženu nakon zločina, ali nije uspio.

Istraga se nastavlja.

(Sead M.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.