15.6.2024. 14:40
0
Trojica navijača izbodena u Njemačkoj: Napadač ih jurio nožem, policija ga upucala
Trojica navijača izbodena su u petak uvečer u Majnhamu, u dvorištu kuće gdje je bilo organizirano gledanje utakmice Njemačka - Škotska. Samo par minuta po startu utakmice krenuo je krvavi čin.

Prema policijskim informacijama, izvršilac je bio „južnjački tip”. Prema „Magdeburger Folksstimme“, on je navodno ranije prijetio ljudima nožem u baštama preko puta. Mještani su odmah pozvali policiju.

Kada je napadač upao u dvorište i krenuo da bode navijače, ljudi su urlali u panici i bježali. Ono što u tom trenutku niko nije znao, to je da je prije nasumičnog napada, nepoznati muškarac već ubio jednog čovjeka na drugoj lokaciji.

Kada su policajci nakon nekoliko minuta stigli, ubica je krenuo prema njima i potom ih napao.

- Upotrebljeno je vatreno oružje - rekla je portparolka policije za BILD u subotu ujutro. Počinilac je preminuo u bolnici.

Ovaj šokantan incident nije jedini u nizu sličnih događaja koji su uznemirili javnost, uključujući nedavni napad nožem u Manhajmu, koji je rezultirao smrću policajca dva dana nakon počinjenog zločina.

(Sead M.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.