3.7.2024. 14:00
1
Izrael odobrio najveće otimanje zemlje Palestincima u posljednja tri desetljeća
Peace Now, organizacija koja se bori protiv ilegalnog naseljavanja, kaže da su izraelske vlasti nedavno odobrile zapljenu 12,7 kvadratnih kilometara zemlje na okupiranoj Zapadnoj obali, što je najveće prisvajanje u više od tri desetljeća.

Od početka godine Izrael je proglasio 23,7 kvadratnih kilometara palestinskog teritorija državnom zemljom.

“Danas je svima jasno da se ovaj sukob ne može riješiti bez političkog rješenja kojim se uspostavlja palestinska država uz Izrael”, stoji u saopćenju organizacije Peace Now.

“Ipak, izraelska vlada odlučuje zapravo otežati i udaljiti nas od mogućnosti mira i zaustavljanja krvoprolića.”

Grupe za ljudska prava kažu da širenje naselja na okupiranoj Zapadnoj obali ima za cilj preoblikovanje demografije teritorija predviđenog za palestinsku državu.

(Erna H.) 

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.