22.7.2024. 9:19
0
Zanimljiva naslovnica Timea nakon što se Biden povukao
Magazin Time objavio je novu naslovnicu nakon što se Joe Biden povukao iz trke za američkog predsjednika.

Čini se da će umjesto njega kandidat postati Kamala Haris, Bidenova dosadašnja potpredsjednica.

Ugledni časopis joj je posvetio naslovnicu.

Dok se demokrate okupljaju oko Kamale Harris, puno toga se mora dogoditi prije nego što ona bude formalno izabrana kao kandidat stranke za izbore u novembru.

Biden je već osvojio 3.896 delegata, daleko više nego što mu je bilo potrebno da osigura nominaciju svoje stranke. Ali sad kad je odustao, ti delegati u praksi mogu podržati koga god žele.

Na njima je da izaberu novog kandidata. Oni bi se trebali sastati u Chicagu na stranačkoj konvenciji 19. avgusta.

Ako se Demokratska stranka zajednički ne odluči podržati novog kandidata, konvencija će biti potpuno otvorena s više pretenduje koje će izabrati delegati stranke, piše Index.

Za stranačku nominaciju kandidat treba osvojiti najmanje 1.976 izaslaničkih glasova.

(Erna H.)
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.