31.7.2024. 19:15
0
Najveća senzacija na Olimpijskim igrama: Pobijedio najboljeg, pa se srušio na pod
Jedna od najvećih senzacija tokom dosadašnjeg toka Olimpijskih igara dogodila se danas.

Prvi stonoteniser svijeta, Kinez Wang Chuqin, izgubio je u osmini finala od Šveđanina Trulsa Moregardha.

Kinez je imao dosad savršenih 8:0 protiv Moregardha i niko nije očekivao da se prvi poraz može dogoditi na Igrama. 

Ni Šveđanin nije vjerovao šta je napravio, pa je u nevjerici pao na pod, držao se za glavu, a onda otrčao krug praćen ovacijama publike. 

- Gotovo nikad nisam uzeo set protiv Wanga pa je to bilo ludo očekivati baš na Igrama - rekao je Šveđanin nakon meča.

Inače, Wang je osvojio u mješovitim parovima zlato, a nakon toga mu je jedan novinar slomio reket, ali je Kinez sportski priznao da to nije bio razlog poraza.

- Nije to bio razlog mog oraza. Malo sam izgubio kontrolu nakon toga što se dogodilo, no to nije bilo ključno, ključno je bilo to što je on igrao savršeno i zasluženo me pobijedio. Mislim da ovdje imam najmanje 10 reketa i 500 gumica, tako da to nije bilo važno. Zapravo i ne znam koji mi je reket prvi, a koji je treći, tako da nije ni bitno - rekao je najbolji igrač svijeta. 

(Sead M.)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.