2.8.2024. 22:34
0
Đoković se plasirao u finale olimpijskog turnira
Novak Đoković izborio je finale olimpijskog teniskog turnira u Parizu i došao na korak od jedinog odličja koje mu nedostaje - zlata na Olimpijskim igrama.

Đoković je rutinski savladao Lorenza Musettija u polufinalu i plasirao se u finale gdje ga čeka najteži mogući rival, Carlos Alcaraz.

Nakon pobjede Đoković je bio jako emotivan. Odmah nakon pobjede je pao na šljaku, čak i zaplakao.

- Teško je sabrati sve emocije. Prvi put sam prošao polufinale Olimpijskih igara. Neću da stajem ovdje, idem po zlato, nisam se zadovoljio ovim naravno. Moram da proslavim, osvojio sam medalju. Uvijek stavim na sebe najveći pritisak, bez obzira na sve što sam osvojio uvijek ostaje to nisi Srbiji donio zlato. Nadam se da sam obradovao navijače. Nadam se dobrom u finalu - rekao je Đoković.

Najavio je finale i spektakl koji ćemo gledati u nedjelju.

- Nadam se najbolje moje izdanje. Obojica nismo izgubili set. Znam šta predstavlja taj izazov, najteži meč do sad. Ljudi, u finalu sam, molim vas dopustite mi da slavim - poručio je Đoković.

(Sead M.)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.