14.11.2016. 18:43
9
Safet Sušić za Source o Džekinom isključenju: Nije lijepo ispalo, ali nekad se teško kontrolisati
"Pehovska nacija", bio je jedan od najčešćih komentara koji se mogao pročitati na forumima nakon sinoćnje kvalifikacione utakmice između Grčke i Bosne i Hercegovine.

Kada se malo bolje razmisli, pravo stanje stvari je zaista tako. Jer ovo nije prvi put da nam se dešava scenario, sličan onome sinoć sa stadiona "Karaiskakis".

Naravno ne možemo tvrditi da naši igrači, pored nekoliko očiglednih loših sudijskih odluka, ne snose  krivicu za  sinoćnji neuspjeh, jer neuspjeh je zaista izgubiti dva boda od "ovakve" Grčke, od koje smo u najmanu ruku dva puta kvalitetnija reprezentacija. 

Nekoliko situacija se nameće kao faktor koji je pridonio da nam Grci otkinu bod. Mnogi smatraju da Edin Džeko kao kapiten nije trebao da reaguje burno  situaciji nakon koje je dobio crveni karton. U odbranu kapitena reprezentacije stao je i nekadašnji selektor našeg tima Safet Sušić.

"Teško se ponekad kontrolisati. Istina je, nije lijepo ispalo, ali vjerujem da nije imao loše namjere. Mislim da je izlazak Spahića i Džeke utjecao na konačan rezultat, jer kada ostaneš bez dva ključna igrača u toku utakmice, teško je smiriti ekipu. Vidjelo se da smo na kraju imali straha u igri. Često se desi da ekipa primi go u zadnjim trenucima, nama se nažalost to sinoć  desilo. Mislim da smo opet u dobroj situaciji, ni bod iz Grčke nije loš rezultat", izjavio je za Source Safet Sušić.

 Opet, sigurno je da bi utakmica imala drugačiji ishod, da smo makar iskoristili jednu od brojnih prilika koje smo imali i dotukli Grke na vrijeme.

"Protiv jedne reprezentacije kakva je Grčka nije lako stvoriti veliki broj prilika, a mi smo ih zaista stvorili mnogo. Treba nekad imati i sreće. Vejrujem da smo bolji od Grka, to smo sinoć i dokazali. Belgija je favorit u grupi, ali smatram da i dalje imamo velike šanse za drugo mjesto u grupi, jer u mnogome još uvijek ovisimo sami o sebi", riječi su Sušića. 

U utakmici  se moglo vidjeti veliko zalaganje svih igrača. Mate Jajalo je odigrao sjajnu partiju na poziciji zadnjeg veznog igrača. Riječi hvale za njegovu igru imao je i nekadašnji selektor.

"Primjetio da je riječ o kvalitetnom igraču još dok je nastupao za FK Sarajevo. Jak na lopti i u duelima, mislim da je pravo otkrovljenje u reprezentaciji. Još kada se vrati Bešić, imat ćemo zaista dobru konkurenciju na poziciji zadnjeg veznog igrača, koja u današnjem modernom fudbalu igra bitnu ulogu u ekipi", zaključio je za kraj razgovora Safet Sušić.


 Novinar: Admir Oručević




9
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.