21.9.2021. 11:49
4
Odbio BiH zbog Srbije, a Dodik mu 'pjevao' na svadbi: Volim da kažem, 'Ne damo te zemljo Dušanova', Republika Srpska je moja otadžbina iz koje sam potekao
Srbijanski džudista Nemanja Majdov proteklog vikenda stupio je u bračnu zajednicu. Bila je to 'svadba decenije' kako su je nazvali srbijanski mediji.

Najbolji srbijanski džudista svih vremena Nemanja Majdov, inače rođen na Palama, oženio se svojom dugogodišnjom devojkom Anjom Lojpur.

Među zvanicama bili su prvi reket svijeta Novak Đoković i srpski član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik. Njihov zajednički snimak i fotografija odmah su završili na društvenim mrežama i izazali brojne komentare.

Majdov je sa Dđokovićem i Dodikom zapjevao 'Romaniju' pjesmu Halida Bešlića.





Gorica Dodik ponovo se potrudila da pohvali muzičku interpretaciju svog oca, koji nerijetko na svadbama i veseljima uzme mikrofon i zapjeva.

On je srpski član Predsjedništva, ako uopšte smijete to napisati?! Vjerujem da je bilo vanredno zasjedanje da li ovu vijest objaviti i na koji način, jer šta god da napišete činjenica je da je on bio sa najboljima", napisala je Gorica Dodik.


Odbio BiH zbog Srbije

Majdov je zbog uslova za postizanje vrhunskih sportskih rezultata, umjesto za BiH odlučio da nastupa za reprezentaciju Srbije. Rođen je 1996. godine u Istočnom Sarajevu. Iz priča zna da je njegov djed u vojsci trenirao džudo. Nemanja nije nikada vidio djeda, koji je navodno ubijen snajperskim metkom na sarajevskom ratištu, u uniformi Vojske Republike Srpske. Sa ponosom ističe da mu svi kažu da liči na djeda. 

Njegovu odluku za naš portal prokomentarisao je dugogodišnji selektor judo reprezentacije BiH, Branislav Crnogorac.

"Finasije u ulaganja su glavni razlog zbog kojeg Mjadov danas nastupa za Srbiju, a ne za BiH. Nisu naši sportisti otišli samo u stbiju, otišli su i u Hrvatsku i sve susjedne zemlje pa i dalje. Pogledajte čime je sve Majdov od Srbije nagrađen kada je napravio taj rezultat", govori Crnogorac.

"Ne znam kolika je ta ljubav prema Republici Srpskoj, motiv sportista koji se odluče da napuste BiH  je uglavnom taj što im se nude bolji uvijeti za njihov daljnji razvoj. Naravno ima onih koji su toliko veliki patrioti da ne postoji cijena za koju bi napustili  našu domovinu. S ponosom mogu reći da je to većina naših sportista, kao i ja sa njima", rekao je Crnogorac za naš portal.

Majdov isticao da mu je u početku bilo teško naći sponzore, ali da danas više nije. Bilo bi mu draže, kako je rekao, da se na njegov kimono, pored grba Srbije, amblema MUP-a Republike Srpske i Mtel-a, doda više naših brendova, umjesto holandskih, njemačkih, čeških.

Za sebe kaže da je veliki vjernik, a zadovoljstvo ne vidi u materijalnim stvarima, već u emocijama. 

"Meni suze poteknu kad slušam himnu Srbije nakon proglašenja pobjednika. To su iskrene emocije. Uživam i kad vidim da je moja porodica ponosna jer sam osvojio turnir. Emocije su najjače poslije meča, pa i kad ga izgubim – objašnjava dvadesetpetogodišnji sportista u razgovoru za portal Hedonist.


Najbolji džudista Srbije svih vremena

Nemanja Majdov dvostruki je svjetski prvak u džudou, pored toga osvojio je sedam evropskih zlata, a iza sebe ima i učešće na Olimpijadi ispred reprezentacije Srbije. Proglašen je za najboljeg mladog sportistu Srbije, a nakon toga postao i ambasador sporta Republike Srpske. Nemanja je najbolji džudista koji je nastupao za reprezentaciju Srbije u istoriji ovog sporta.

U ranom djetinjstvu uplivao je u svijet džudoa i kroz cijelu karijeru ga prate veliki uspjesi koji ostaju zabilježeni u istoriji džuda naših prostora kao prvi ikad ostvareni. Proglašen je za najboljeg mladog sportistu Srbije 2014. godine, a iste godine postaje i ambasador sporta Republike Srpske. Najbolji je sportista Republike Srpske za 2017. godine i najbolji sportista Sportskog društva “Crvena Zvezda” iste godine. Dobitnik je specijalne nagrade Olimpijskog komiteta Srbije za 2017. godinu. Pored toga, 2018. godine proglašen je i za najboljeg sportistu grada Beograda. Takođe, pripadnik je i snaga MUP-a Republike Srpske. 

Ja volim Republiku Srpsku, Kosovo i Metohiju i Srbiju, kao i sve Srbe na planeti. Ponosan sam što sam Srbin i pokušavam da predstavim Srbiju u svetu u najboljem svetlu i Srbe kao jedne od najboljih, najsposobnijih, najjačih i najpametnijih ljudi na svetu.

Trudim se da svojim radom dokažem da ne može niko lako da nas pregazi i da ne damo lako na sebe. Kako ja to volim da kažem „Ne damo te zemljo Dušanova!“... Da li me sada to definiše kao patriotu ne mogu da kažem, ali sigurno volim ovaj narod i ovu državu, volim to što jesam. Repubilika Srpska je moja otadžbina iz koje sam potekao, a zajedno sa njom ja gledam na Srbiju i na Kosovo i Metohiju kao na jednu državu i jedan narod. Za mene je to jedan poseban vid ljubavi koja daje dodatnu snagu da na najbolji način odbranim boje našeg naroda koji je mnogo pretpeo kroz istoriju, rekao je Majdov u jednom razgovoru za Kurir.


Nastup u Tokiju 

Od borca iz Istočnog Sarajeva u Srbiji su čekali medalju iz Tokija, ali na kraju je Majdov u kategoriji do 90 kilograma eliminisan već na prvoj prepreci. Bolji od Majdova bio je Nijemac Eduard Trippel koji je 40 sekundi prije kraja došao do trijumfa waz-arijem i plasirao se u naredni krug takmičenja. Ovo je svakako bilo veliko iznenađenje s obzirom na to da je Majdov bio jedan od favorita za zlatnu medalju i da se Nemanja žestoko pripremao za Olimpijske igre.
 

(Admir Oručević)

4
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.