27.2.2023. 10:08
4
Kolaps u Sarajevu, a snijeg se najavljivao čitavu sedmicu: Građani negoduju da radnici KJKP Rad, čiste samo ulice u kojima oni stanuju
Poppuni saobraćajni kolaps dočekao je jutros građane Sarajeva, nakon što su pale velike količine snijega u protekla dva dana.

Tako su se medijima  javili građani sarajevske općine Novi Grad zbog dugogodišnjeg problema kojeg imaju.

Kako tvrde godinama muku muče sa istim problemom. Radnik KJKP Rad očisti svoju ulicu a njihovu ne želi. Ulica Kodžina, Opština Novi Grad. Ulica prvog prioriteta za cišćenje zbog velikog broja stanovnika i saobraćajne prometnosti ulice.

Više od 24 sata od pocetka padavina nije čišćena. Uposlenik KJKP Rad zivi u ulici pored, ulica Vejsila Čurćića i ta je ulica uredno ocišćena i ako je nekategorisana ulica po prioriteti čišćenja.

Godinama mučimo muku obraćali se svima, mjesna zajednica me reaguje, Opština ne reaguje, načelnik prošle godine reagovao i 10 dana se uredno čistili nakon toga opet isto. KJKP Rad obraćao se više puta apsulutno zanemaruju dopise.

Na sljedećem snimku se vidi raskrsnica ulica Vejsila Ćurćića (desno) i Kodžina (lijevo).

Kako izgledaju pomenute ulice pogledajte ovdje.

Kolaps u centru grada

U samom centru Sarajeva, tačnije u jednoj od najfreknventnijih ulica Čekaluša, jutros je saobraćajni kolaps. Napominjemo da su glavne saobraćajnice u Sarajevu uglavnom prohodne, većina trotoara i prijelaza za pješake do jutros nije bilo očišćeno što umnogome usporava, samim time, i otežava kretanje.

Iz KJKP rad naglašavaju da su u akcijama čišćenja snijega na terenu maksimalno posvećeni, te da čak 90 radnika radi na ručnom čišćenju snijega.





Iz BIHAMK-a su jutros obavijestili građane da na sarajevskim ulicama nema zastoja ili obustave saobraćaja zbog snijega, izuzev na onim dionicama gdje su u toku radovi. To su ulica Hendekuša (obustava od sedam do 18 sati), a zbog izvođenja sanacionih radova usporeno se saobraća u ulicama: Bistrik, Smaila Šikala, Safeta Zajke, Kranjčevićeva, Izeta Čomora, Butmirska cesta, Plavi put, Ilirska ulica, Panjina Kula, Crni Vrh i Ramiza Salčina.


(Admir O.)

4
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.