29.9.2021. 20:59
1
Guverner Softić pisao Mandiću: Ili urbanistička saglasnost ili zamjenska lokacija
Guverner Centralne banke Bosne i Hercegovine (CBBiH) Senad Softić danas je uputio otvoreno pismo načelniku Općine Centar Sarajevo Srđanu Mandiću u vezi izgradnje poslovnog objekta CBBiH.

“Nakon održane sjednice OV Centar te medijskih istupa i aktivnosti koje ste nakon toga organizovali na temu uređenja lokaliteta Hastahana, imamo dužnost i obavezu da Vam se obratimo, s ciljem zaštite zakonito stečenih prava Centralne banke BiH”, navodi se u pismu.  


On je pozvao načelnika Mandića da izda urbanističku saglasnost za izgradnju poslovne zgrade ili da ponudi adekvatnu zamjensku lokaciju.  CB BiH je navela nekoliko karakteristika koje bi trebala ispunjavati zamjenska lokacija kao što je: površina minimalno 2300 metara kvadratnih, adekvatan saobraćajni prilaz, da je isključivo vlasništvo Općine Centar 1/1, da je u užoj gradskoj jezgri (Marijin Dvor i okolina), te da ima mogućnost podzemne i nadzemne gradnje. 


Iz CB BiH navode kako je upravo jedna takva lokacija u blizini tržnog centra SCC te da očekuju da im se ponudi ta parcela i ubrzaju sve administrativne procedure za izdavanje dozvola za ovu lokaciju. 


(Patria)


1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.