22.11.2021. 13:59
0
"Afera 'Respiratori' isfabricirana da bi se srušio premijer Novalić": Bećirović tvrdi da se vodi obavještajna operacija protiv BiH
Zijad Bećirović, direktor slovenačkog IFIMES-a, tvrdi kako je afera "Respiratori" isfabricirana kako bi se srušio premijer FBiH Fadil Novalić.

- Prije nekoliko mjeseci razotkrili smo tajnu operaciju 'Konjičev skok' u Sjevernoj Makedoniji, s ciljem da se sruši legitimno izabrana vlada Zorana Zaeva, da se vrati Nikola Gruevski i da se vratimo 30 godina unazad. Ta operacija je vođena iz Budimpešte, rekao je on.

Bećirović navodi kako se vodi još jedna obavještajna operacija i to protiv BiH, odnosno protiv FBiH, koja ima kodno ime "Kula" te joj je cilj da se sruše Novalić i federalna Vlada. Kao razlog tome, Bećirović navodi to što se u FBiH odvijaju tri četvrtine ekonomskih tokova.

- Ako hoćete da srušite neku zemlju, morate da srušite njen ekonomski sistem. Respiratori nemaju nikakve veze s Fadilom Novalićem, ali su iskorišteni da bi se aktivirala ta akcija, kodnog imena "Kula" za rušenje ekonomskog sistema Federacije. Za to su obezbjeđena znatna sredstva, koja su pojačana ovih dana da bi pokušali da slome ekonomski sistem Federacije. Ali, mislim da Federcija dobro funkcioniše, vidim program reformi, vidim finasijske pokazatelje, a vidim da su bile i promjene u Tužilaštvu i vidim da postoje patriotske snage koje će se suprotstaviti tome. Respiratori su povod za rušenje ekonomskog sistema, rušenje kičme ekonomije Bosne i Hercegovine, a time i Bosne i Hercegovine, uz niz drugih aktivnosti, rekao je Bećirović.

Iako nije bio detaljan u okrivanju aktera ove akcije, Bećirović je rekao da iza nje stoji i jedan dio snaga unutar BiH.

- Iza nje stoje ljudi čak i iz Novalićeve SDA, iz pravosudnog sistema, tužilaštva, političkih stranaka, susjednih zemalja, naveo je.

(Ajdin Balićevac)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.