26.1.2022. 8:34
1
Sarajevo postalo raj za piromane: U protekle tri godine u glavnom gradu BiH izgorjela su čak 202 automobila
U sarajevskom naselju Dobrinja jučer tri sata poslije ponoći došlo je do požara na terencu Range Rover, vlasništvo M. Č, a vatra se proširila i na Škodu, vlasništvo H. M, i Passat, vlasništvo K. K, koji su bili u blizini. Samo nekoliko sati prije toga, u ponedjeljak u 21.10 časova, u Ulici Rogačići na Ilidži izborio je Golf 3, koji koristi H. B. iz Sarajeva.

PORUKA VLASNIKU

Tri vozila koja su izgorjela bila su parkirana u Ulici Dobrinjske bolnice. Sve požare ugasili su pripadnici PVB-a Kantona Sarajevo. Tom prilikom nije bilo povrijeđenih lica, dok je na vozilima nastupila materijalna šteta. Još se ne zna kako je došlo do požara, odnosno da li je riječ o samozapaljenju automobila ili namjernoj paljevini, no poznato je da je vlasnik vozila zapaljenog na Ilidži otprije poznat policiji. Ovim paljevinama vozila i u ovoj godini nastavljen je crni niz požara na četvorotočkašima iz prethodnih godina. Naime, od početka godine u Sarajevu je izgorjelo šest vozila. Prema statističkim podacima MUP-a KS-a, tokom 2021. evidentirani su požari na 60 vozila, što je manje nego godinu prije kada je izgorjelo čak 70 vozila, ili u 2019. kada je gorjelo 66 automobila.

ZABRINUTI GRAĐANI

Veliki broj ovih paljevina vozila izazvan je namjerno, a o motivima paljevine niko ne želi da govori. Uglavnom, počinioci paljevinama vozila šalju određene poruke oštećenim vlasnicima, ali nerijetko stradaju vozila vlasnika koji se nikom nisu zamjerili.

Da su građani postali zabrinuti zbog bezbjednosne situacije u Sarajevu, svjedoče i komentari ispod tekstova o paljevinama vozila na pojedinim portalima. Komentarišući posljednju paljevinu, jedan građanin je napisao: “Ovo Sarajevo je postalo poznato po paljenju vozila i ubistvima”, prenosi Oslobođenje.

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.