1.10.2022. 9:30
0
Stranica Parlamenta BiH još ne radi, VM BiH traži firmu za održavanje web stranica institucija BiH
Od 9. septembra nije u funkciji web stranica Parlamentarne skupštine BiH (parlament.ba) koja je pod hakerskim napadima.

I zvanična stranica Vijeća ministara BiH bila je kratko nedostupna, ali su iz Vijeća ministara BiH prije nekoliko dana poslali saopćenje u kojem tvrde da je e-vlada u funkciji.  

Biznis portal Akta objavila je 28. septembra da je Vijeće ministara BiH objavilo aukciju za "Nabavku usluga održavanje web platforme Vijeća ministara BiH".

"Predmet javne nabavke podrazumijeva pružanje usluga održavanje web stranica i CMS rješenja implementiranog u Vijeću ministara BiH i unapređenje CMS rješenja i funkcionalnosti portala Vijeća ministara BiH."

U tenderskoj dokumentaciji je navedeno da je rok za izvršenje usluga 30 minuta od momenta prijave problema od strane Ugovornog organa.

"Održavanje web stranica institucija BiH podrazumijeva održavanje CMS platforme i 31 web stranicu institucija BiH. Održavanje podrazumijeva da ponuđač predmetne usluge obezbijedi nesmetano funkcioniranje i dostupnost CMS rješenja i web stranica u periodu 24/7/365, te da se obavezuje da će za vrijeme trajanja ugovora otkloniti svaki nedostatak ili grešku na sistemu koja može prouzročiti nedostupnost servisa sa vremenom odaziva od najviše 30 minuta od prijave problema", piše u dokumentaciji. 

Također ponuđač se obavezuje da će u dogovoru sa ugovornim organom u toku trajanja ugovora raditi na unapređenju i funkcionalnosti portala, te je dužan da dostavlja mjesečne izvještaje o aktivnostima. 


(Patria/Admir O.)

Parlament
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.