26.4.2023. 21:54
19
Na obilježavanju Dana Armije RBiH Fikret Prevljak vrijeđao rektora Rifata Škrijelja
Na obilježavanju 30. godišnjice formiranja Armije Republike Bosne i Hercegovine 14. aprila tokom obilaska mezara Alije Izetbegovića na Kovačima prisutni su svjedočili krajnje neprijatnoj sceni koja umalo nije prerasla u ozbiljan incident.

 Dok je vijenac na Izetbegovićev mezar polagao profesor Rifat Škrijelj, rektor Univerziteta u Sarajevu, iz neposredne blizine se oglasio penzionisani armijski general Fikret Prevljak provocirajući ga, piše Slobodna Bosna.

- Je li te stid, Škrijelju, doći na mezar rahmetli Alije nakon svega što si uradio njegovoj familiji - vikao je Prevljak okružen nekolicinom svojih suradnika.

- Zašto bi me bilo stid, ja sam se časno borio u Armiji BiH kojom je Alija Izetbegović zapovijedao - odgovorio mu je Škrijelj.

- Među okupljenim je zavladala teška i neprijatna atmosfera, plašili su se da verbalna prepirka ne preraste u nešto više, pa je neko od prisutnih pozvao na učenje "El Fatihe". Nakon toga su se strasti smirile i nije bilo nastavka prepirke "zavađenih strana". 



(A.R.)

19
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.