27.5.2023. 19:30
0
Uk najavio nove kamere po gradu i rigoroznije kazne nakon tragedije u Sarajevu
Premijer Kantona Sarajevo Nihad Uk oglasio se na društvenim mrežama nakon sinoćnje tragedije u Sarajevu u kojoj je život izgubila mlada doktorica Azra Spahić.

Naime, on je naveo kako će učiniti sve da divlja vožnja po ulicama Sarajeva bude prošlost.

“Riječi ne mogu opisati tugu koju osjećam zbog gubitka naše doktorice Azre Spahić. Njenoj porodici, prijateljima, svim zdravstvenim radnicima u KS upućujem iskreno saučešće. Također, stalno se informišem o stanju njene dvije prijateljice, od kojih je jedna teško povrijeđena i želim im što brži oporavak. Zabrinutost građanki i građana za svoje živote i za živote svoje djece zbog nesavjesnih vozača je opravdana”, naveo je UK.

Potom je dodao:

“Činimo i činit ćemo sve da divlja vožnja po ulicama Sarajeva bude prošlost. Trenutno u KS imamo 51 kameru, a lično ću insistirati da se novim kamerama pokriju nove lokacije u gradu, posebno mjesta nesreća poput sinošnje. MUP Kantona Sarajevo dobit će i nova vozila, a uskoro počinje s radom na desetine novih policajaca. Sankcije povratnicima kad su saobraćajni prekršaji u pitanju bit će najrigoroznije koje zakon dopušta. U stalnom sam kontaktu s ministrom unutrašnjih poslova KS Admirom Katicom, ministrom saobraćaja KS Adnanom Štetom te našim policijskim komesarom. Dogovaramo mjere koje ćemo poduzeti. Ono što je neophodno koordiniramo i s drugim nivoima vlasti. Javnost će o svemu biti blagovremeno informisana. Niko nije pošteđen od nesavjestnih pojedinaca, neće ni oni biti pošteđeni od nas. To vam obećavam”, naveo je Uk.


(Admir O.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.