21.6.2023. 17:02
0
Stevandić: Borba RS sa OHR-om neće prestati
Predsjednik Narodne skupštine RS Nenad Stevandić rekao je da se Prijedlogom zakona o izmjeni Zakona o objavljivanju zakona i drugih propisa RS propisuje da prestaje obaveza da se u "Službenom glasniku" objavljuju propisi i drugi akti koje u okviru svoje nadležnosti donosi visoki predstavnik u BiH i poručio da borba RS s OHR-om neće prestati jer "Kristijan Šmit nema legalitet Vijeća sigurnosti UN-a."

Mi taj legalitet ne priznajemo, a donijeli smo već odgovarajuće odluke o nepriznavanju Šmita. I da li je normalno da njegove odluke po zakonima koji su na snazi u RS objavljujemo u "Službenom glasniku"? Naravno da nije. Ovo je trenutak kada OHR nema legitimitet i kada visoki predstavnik nema legalitet - rekao je Stevandić, obrazlažući ovu tačku dnevnog reda, koja se na sedmoj posebnoj sjednici Narodne skupštine razmatra po hitnom postupku.

On je naveo da je borba RS s OHR-om velika i dugotrajna, te da je svima poznato da su OHR i Ustavni sud BiH u ranijem periodu bili "kreatori brojnih kriza i diskriminacije prema ljudima iz RS, ali da je RS uvijek funkcionisala u optimalnom i zakonskom kapacitetu za razliku od Federacije BiH."


(Admir O.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.