5.7.2023. 13:49
0
Otuđio oko 8.000 KM: Starijim osobama nudio drva za ogrjev, pa im ulazio u kuće i pljačkao ih
FOTO: Crna hronika
Policija je uhapsila D.A. iz Bosanske Gradiške, osumnjičenog da je obilazio stare i iznemogle osobe, te im po povoljnim cijenama nudio drva za ogrjev, a zatim ulazio u njihove kuće i krao novac.

Uhapšen je u akciji “Vidra”, izvedenoj juče oko 18 sati, u Ulici Mladena Stojanovića, kada je uhapšen D.A. - prenosi Crna Hronika.

On se dovodi u vezu sa više krađa i prevara na području koje operativno pokriva ova uprava.

“Daljim radom došlo se do saznanja da je osumnjičeni u prijepodnevnim satima dolazio do kuće stanovanja starih i iznemoglih lica, koja žive sami, te se predstavljao da može riješiti ogrjevno drvo po cijeni nižoj od tržišne, te od njih zahtjevao novac kako bi riješio prevoz ogrjeva. Tom prilikom bi koristio njihovu nepažnju i pod izgovorom ulazio u kuću i krao novac”, naveli su iz policije.

Kako je potvrđeno Nezavisnim, D.A. se sumnjiči da je na ovaj način došao do oko 8.000 KM.


(Elmedina H.)

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.