21.11.2023. 9:29
0
Bh. državljani i njihovi srodnici iz Gaze smješteni u Salakovcu: Objavljen i broj za pomoć
Bosanskohercegovački državljani i njihovi srodnici, koji su jučer stigli u Sarajevo, a koji su evakuirani iz Gaze, smješteni su u kampu Salakovac, kod Mostara, saopćeno je iz Crvenog križa Federacije Bosne i Hercegovine.

Tamo su ih dočekali profesionalci Crveni križ grada Mostara, koji će za njih ovih dana pripremati obroke.

Nakon što se utvrde i njihove ostale potrebe svakako da će djelovati u skladu sa misijom i mandatom Crvenog križa.

Vijeće ministara BiH ranije donijelo je Odluku o odobravanju ulaska u Bosnu i Hercegovinu pod posebnim uvjetima državljanima Palestine koji su srodnici državljana BiH.

Iz Gaze je do sada evakuisano 36 od 42 osobe iz Bosne i Hercegovine čija je evakuacija do sada odobrena. U toku su pripreme i za izlazak preostalih bh. državljana iz Pojasa Gaze.

U procesu evakuacije iz Gaze, kao i smještaju u Kairu i transportu do Sarajeva podršku je pružila Država Katar.

Ministarstvo vanjskih poslova BiH u saradnji sa Ministarstvom za ljudska prava i izbjeglice BiH se zahvaljuje svima koji u ovom trenutku nude pomoć za naše državljane i njihove srodnike koji su doputovali iz Gaze.

Za one koji žele sistemski pomoći naše državljane i srodnike oba ministarstva stoje na raspolaganju pri koordinaciji dostavljanja pomoći u skladu sa potrebama koje budu iskazane.

Za sve informacije tog tipa možete kontaktirati MVP BiH na kontakt telefon +38733281105.

(Ajdin B.)

 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.