22.1.2024. 22:14
0
Biznismen kupio zemljište na Jahorini za čak 41 milion KM
FOTO: ilustracija
Kompanija “Drvo-export” iz Teslića u vlasništvu SNSD-ovog odbornika Srđana Klječanina Rufija kupila je danas direktnom pogodbom preko 56 duluma zemljišta ma Jahorini za 41.130.000 maraka.

Licitacija za prodaju ovog zemljišta u Ministarstvu trgovine i turizma RS, nije održana zato što se na njoj pojavio samo Rufi (koji nerijetko tvrdi da nije vlasnik ove kompanije) i njegov direktor Mladen Markočević.

Komisija je odmah konstatovala da se javno nadmetanje ne može sprovesti, pa su prešli na direktnu pogodbu.

Tako je 12 parcela ukupne površine 56.405 kvadratnih metara za koje je početna cijena bila 41.127.730 KM, prodato za “zaokruženih” 41.130.000 KM. On ima rok od 30 dana da uplati ponuđeni iznos.

Podsjećamo, Vlada RS je nedavno donijela odluku prodaji parcela na Jahorini.

Ideja za prodaju zemlje potekla je od uprave Olimpijskog centra „Jahorina“ koja je tražila da novac od prodaje potroši za servisiranje obaveza i kredita.

Predsjednik Nadzornog odbora Nedeljko Elek vršio je pritisak na Vladu i na Pravobranilaštvo RS kako bi se njima dalo zemljište, međutim od toga neće biti ništa, jer će novac od prodaje ovog zemljišta biti uplaćen u budžet Republike Srpske, piše Capital.

(Aldin B.)

Jahorina
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.