23.1.2024. 13:17
0
Otkriveno šta će se graditi na Jahorini: Biznismen ulaže pola milijarde KM
FOTO: banjaluka.net
Kompanija “Drvo-export” iz Teslića kupovinom zemljišta na Jahorini krenula je u realizaciju velikog projekta izgradnje ukupno sedam objekata hotela, apart-hotela koji će imati oko 80.000m2.

Ukupno je planirano da se na Jahorini investira više od pola milijarde KM, rečeno je za Banjaluka.net u kompaniji “Drvo-export” iz Teslića.

Ova kompanija, u vlasništvu Srđana Klječanina, kupila je direktnom pogodbom sa Ministarstvom trgovine i turizma Republike Srpske preko 56 dunuma zemljišta na Jahorini za 41.130.000 maraka.


                                                              Foto: Banjaluka.net

– U planu je izgradnja novih staza i gondole, kao i izgradnja sportskih terena. Ovom investicijom u narednim godinama želimo da obogatimo sadržaj na Jahorini, a realizacija samog projekta je krenula kupovinom zemljišta – rečeno je iz ove kompanije.

Podsjetimo, licitacija za prodaju ovog zemljišta u Ministarstvu trgovine i turizma RS, nije održana zato što se na njoj pojavio samo jedan ponuđač i njegov direktor Mladen Markočević.

Komisija je odmah konstatovala da se javno nadmetanje ne može sprovesti, pa su prešli na direktnu pogodbu.

Tako je 12 parcela ukupne površine 56.405 kvadratnih metara za koje je početna cijena bila 41.127.730 KM, prodato za “zaokruženih” 41.130.000 KM. On ima rok od 30 dana da uplati ponuđeni iznos.

(Aldin B.)

Jahorina
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.