3.2.2024. 11:59
0
Peta gimnazija: Ovo nije oproštaj, samo posljednji pozdrav Farisu
Odlazak maturanta, dobrodušnog i plemenitog mladića, primjernog učenika i dobrog druga...

"Neizreciva je tuga koja nas je sve obuzela odlaskom našeg maturanta Farisa Pendeka, dobrodušnog i plemenitog mladića, primjernog učenika i dobrog druga, a sjećanje na njega ostat će i trajno živjeti u nama", poručili su u posljednjem pozdravu iz njegove Pete gimnazije u Sarajevu.

"Ovo nije oproštaj, tek samo posljednji pozdrav", objavljeno je na web stranici škole.



18-godišnji mladić Faris Pendek ubijen je u pucnjavi koja se u nedjelju navečer dogodila u sarajevskom naselju Otoka.

Iza Farisa su ostali majka Erna, otac Amir, brat Ismet, nana, daidže, amidža, tetke te mnogobrojna rodbina i prijatelji, a njegov odlazak rastužio je cijelu BiH.

Kantonalni sud u Sarajevu odredio je jednomjesečni pritvor za Adema Šumana, ubicu Farisa Pendeka i njegove pomagače Elmedina Gradišića i Mersima Saljevića.

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.