13.6.2024. 20:18
0
"Trideset godina je RS davala šansu BiH, trideset godina su Bošnjaci nastojali da je unište i naprave islamsku državu od BiH"
"Trideset godina je RS davala šansu BiH, trideset godina su Bošnjaci samo nastojali da unište RS i od BiH naprave islamsku državu."

Ovako je predsjednik manjeg bh. entiteta RS Milorad Dodik započeo nove prozivke stranih, ali i domaćih zvaničnika u BiH.

Ako je Zapad sve vrijeme okretao glavu od te "činjenice", Dodik vjeruje da će poslije "istupa Zukana Heleza" konačno progledati.

U svom "istupu" Helez je podsjetio predsjednika Srbije Aleksandra Vučića nema nikakve veze sa BiH i da nema pravo da se miješa u unutrašnja pitanja naše zemlje.

"Mi ćemo urediti svoju državu kako mi želimo. Bolje mu je da ne gura nos tamo gdje mu nije mjesto. BiH je suverana država i nikom neće polagat račune šta će da uradi sa svojim Ustavom pa tako i sa promjenom naziva manjeg bh. entiteta", kazao je Helez ranije za Vijesti.ba.

"Koliki god cirkusant bio Zukan Helez, njegove posljednje prijetnje upućene Srbima i RS govore kakvu su sudbinu bošnjački političari namijenili nama Srbima. Davno je rečeno - 'što trijezan misli, to pijan govori', a Helez je sve rekao", mišljenja je Dodik. Dalje nastavlja:

"Njegova ratnohuškačka, šovinistička retorika, mržnja prema svemu srpskom, kulminacija je destruktivne bošnjačke politike. Prijetnje ratom i uništenje Srba su vrhunac kršenja Dejtonskog sporazuma i najveća prijetnja miru od njegovog potpisivanja do danas."

Kao što je, smatra Dodik, Alija Izetbegović 1992. "na pruženu ruku Srbije odgovorio ratom", tako i danas "Helez na poruke mira, tolerancije, saradnje Srbije i RS-a odgovara prizivanjem rata".

Zatim je prozvao strane funkcionere - sramota je, kaže, ćutanje Murphyja, Schidta i ostalih, uvijek, kako kaže, spremnih da reaguju na sve.

"Sramota je ćutanje političara iz Sarajeva. Mi na ovo nećemo ćutati", zaključio je.

(Ajdin B.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.