19.6.2024. 19:19
0
OEBS pozdravio odluku VM BiH o usvajanju Strategije za borbu protiv korupcije
FOTO: OSCE
Misija OEBS-a u Bosni i Hercegovini pozdravila je odluku Vijeća ministara BiH i usvajanje Strategije Bosne i Hercegovine (BiH) za borbu protiv korupcije 2024.-2028. i pratećeg Akcionog plana za provedbu Strategije.

Naglasili su da usvajanje ove strategije predstavlja značajan korak naprijed u uspostavljanju funkcionalnog okvira upravljanja borbom protiv korupcije.

Misija poziva na provedbu mjera navedenih u Strategiji i Akcionom planu.

"Ove mjere su od suštinske važnosti za jačanje vladavine prava, stvaranje sistemskih rješenja za efikasno sprečavanje korupcije, poticanje ekonomskog razvoja i unapređenje kvaliteta života svake građanke i građanina u BiH. Misija je podržala izradu ove i drugih strategija za borbu protiv korupcije na svim nivoima vlasti, unaprijedila koordinaciju i pomogla vlastima u rješavanju izazova u otkrivanju nepravilnosti koje mogu dovesti do korupcije. Misija će to nastaviti i dalje", poručili su.

Dodali su da će, takođe, nastaviti podržavati provođenje mjera iz Strategije koje doprinose uspostavljanju efikasnih sistema prevencije korupcije u BiH.

OSCE
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.