30.6.2024. 20:57
0
Crnogorska policija saslušala suprugu napadača na ambasadu Izraela u Beogradu
FOTO: mup srbije
Crnogorska policija prikupila je obavještenja od supruge teroriste Miloša Žujovića, ubijenog juče tokom napada na pripadnika Žandarmerije ispred Izraelske ambasade u Beogradu.

Iz Uprave policije Vijestima je nezvanično rečeno da su postupili po zahtjevu kolega iz Srbije i od nje prikupili obavještenja na tražene okolnosti. Crnogorski organi za sprovođenje zakona stoje na raspolaganju organima Republike Srbije za dalju saradnju u ovom predmetu, saopćeno je. 

Načelnik Uprave kriminalističke policije (UKP) Ninoslav Cmolić ranije danas kazao je za Informer TV, da je Ministarstvo unutrašnjih poslova Crne Gore ekspresno došlo do supruge teroriste.

- Oduzeti su joj svi elektronski uređaji i ona će biti procesuirana. Nama je potrebna podrška cijelog društva kada je u pitanju terorizam. Građani treba da imaju povjerenja u državu i policiju. Mi preduzimamo sve radnje kako bi održali red i mir i zaštitili naše građane - rekao je Cmolić.

Žujović je juče ranio pripadnika srbijanske Žandarmerije Miloša Jevremovića (34).

Miloš Žujović prije nekoliko godina promjenio je vjeru i prešao u islam, a njegova supruga porijeklom je iz Berana. Srbijanski mediji juče su objavili da su njih dvoje živjeli u Novom Pazaru, a da je Žujovićeva supruga 27. juna otišla za Crnu Goru.

MUP Srbije objavio je jučer fotografiju teroriste Miloša Žujovića i njegove supruge Bese, napravljenu 11. marta u Upravi za strance prilikom njene prijave boravka.

Srbija
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.