27.6.2024. 13:17
1
MUP KS nabavlja nove radare sa foto registracijom u visokoj rezoluciji: Bit će postavljeni od Ilidže do Baščaršije
Ministar unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo Admir Katica obavijestio je javnost da je Vlada Kantona Sarajevo na njegov prijedlog usvojila zaključke o novoj nabavci opreme i specijalnih vozila za potrebe Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo.

Katica je najavio nova vozila, kamere, sisteme SPARTA, a u sve ovo će se uložiti 4.9 miliona KM.

“Na sjednici su doneseni zaključci o pojačavanju kapaciteta opremljenosti policije vozilom za specijalne namjene (nabavka dva vozila), nabavci novih radarskih sistema, kao i nabavci opreme za za provjeru i akviziciju registarskih tablica (SPARTA)-II”, rekao je Katica.

Katica kaže da iz dana u dan rade na jačanju sarajevske policije jer je “jaka policija garant sigurnosti građana”.

“Uprava policije MUP-a Kantona Sarajevo kreće u nabavku novih radarskih sistema sa foto registracijom, a u cilju smanjenja obima kršenja saobraćajnih propisa i broja saobraćajnih nezgoda, naročito onih sa najtežim posljedicama. Kao što smo već najavljivali, ovi radari bit će postavljeni duž glavne saobraćajnice, od Ilidže do Baščaršije, bit će multifunkcionalnog karaktera, te će uz visoku rezoluciju imati mogućnost očitavanja i analize registarskih oznaka vozila.

Novi radari će biti postavljeni na vidljivim mjestima uz lako uočljive boje koje će imati preventivni karakter”, napisao je Katica.



(Ajdin B.)

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.