22.6.2024. 17:35
0
Murphy poslao poruku povodom Povorke ponosa u Sarajevu
FOTO: screenshot/x
Ambasador Sjedinjenih Američkih Država u Bosni i Hercegovini Michael Murphy obratio se javnosti povodom Povorke ponosa koja se danas održava u Sarajevu.

Murphy je istakao da dok Sarajevo po peti put obilježava Mjesec ponosa, oni iz Ambasae SAD stoje uz pripadnike LGBTQI+ zajednice u BiH i podržavaju njihovu borbu da žive u slobodi i bez straha od prijetnji i diskrimacije.

"Mjesec ponosa mnogo je više od događaja u čast LGBTQI+ zajednice u BiH. Ona slavi ono pšto nam je zajedničko u čovječanstvu. Ona se također održava u čast zajednice koja predstavlja Bosnu i Hercegovinu i sve njene raznolikosti. Raznolikost je, kao što znamo u SAD, izvor snage i nešto što treba čuvati. Nijedno društvo ne može napredovati bez potpunog priznavanja i zaštite svih svojih pripadnika. Previše pripadnika zajednice LGBTQI+ zajednice, građana ove zemlje, žive pod sjenom diskriminacije, nasilja i straha", poručio je Murphy.

Poručio je da je važno da institucije BiH urade više da zaštite prava pripadnika ove zajednice.

"Ponašati se drugačije znači zanemariti svoje odgovornosti i konačno, oslabiti svoju zajednicu. Svi vi koji sudjelujete u obilježavanju Mjeseca ponosa ovog juna u BiH, pripadnici LGBTQI+ zajednice i oni koji vas podržavaju, znajte da Ambasada SAD slavi zajedno s vama", zaključio je Murphy.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.