22.6.2024. 19:20
0
BH Povorka ponosa stigla do Narodnog pozorišta u Sarajevu, šetnja do krajnjeg odredišta protekla bez incidenta
FOTO: n1
BH Povorka ponosa peta po redu stigla je do krajnjeg odredišta - do Narodnog pozorišta u Sarajevu gdje će se obratiti i gdje će biti održan prigodan kulturno-umjetnički program.

Brojni učesnici LGBTQI+ populacije, aktivisti kao i građani krenuli su ka ovoj lokaciji u 18:00 sati od Historijskog muzeja, prenosi N1.

Tokom mirne šetnje koja je protekla bez ijednog incidenta nosili su LGBTQI+ kao i zastave Palestine uzvikujući brojne parole koje su odjekivale gradom.

“Ovo je protest”, “Ovo je ponos”, “Ovo je sloboda”, “Ovo je ljubav”, “Free, free Palestine” samo su neke od poruka koje su se čule.

Na ulicama se nalaze građani koji nisu dio Povorke te stoje na trotoarima dok učesnici prolaze.

Jake policijske snage su osiguravale i ovu BH Povorku ponosa, a među prisutnima su bili političari i druge osobe iz javnog života kao što su Edin Forto, Duška Jurišić, Dragan Mioković, Gino Banana, Anja Margetić, Senka Kurt, Dženana Aladžuz i drugi.

Povorka
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.