24.6.2024. 15:48
0
Benjamina Karić najavila: Grad Sarajevo će uputiti pomoć Bužimu u iznosu od 20.000 KM
FOTO: facebook
Gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić oglasila se nakon poplava koje su pogodile Bužim i Krajinu saopštivši da će Grad Sarajevo pomoći ovom gradu.

"Suosjećamo sa stanovnicima Bužima koji je pogođen velikim poplavama. Grad Sarajevo će uputiti pomoć u iznosu od 20.000 KM. Sarajevo je uz Bužim i Krajinu. Šaljemo snažnu poruku solidarnosti i zajedništva!", poručila je Karić.



Prema riječima Senada Ćatića, načelnika Civilne zaštite u Bužimu, zbog obilne kiše došlo je do izlijevanja rječica i potoka na ovom području, te do pojave bujičnih voda.

Zbog toga što sistem odvodnje voda nije prilagođen tolikoj količini padavina, voda je i danas u jutarnjim satima prisutna u velikom broju ovdašnjih sela i zaselaka.

Ćatić kaže kako je do sada prijavljeno više od 20 stambenih objekaka u koje je prodrla voda, a prijavljene su i brojne štete na automobilima.

Također, slični problemi prisutni su i na području nekoliko sela u susjednoj Velikoj Kladuši.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.