29.6.2024. 11:24
3
Premijer Uk potpisao odluku: Brat Ibre Miladina, člana kartela Tito i Dino, nadzirat će rehabilitaciju ovisnika o drogama
Instruktor pucanja Avdo Miladin, inače brat Ibrahima Miladina, pratioca narko bossa Edina Gačanina Tita, imenovan je za vd. predsjednika Nadzornog odbora “Terapijske zajednice- Kampus Sarajevo”, Javne ustanove predviđene za smještaj i tretman ovisnica o psihoaktivnim supstancama, piše Istraga.

- Vlada Kantona Sarajevo na 41. vanrednoj sjednici odrţanoj 13.06.2024. godine, donijela je Rješenje o imenovanju vršioca dužnosti predsjednika Nadzornog odbora Javne ustanove Terapijska zajednica – Kampus Sarajevo. Avdo Miladin imenuje se za vršioca dužnosti predsjednika Nadzornog odbora Javne ustanove Terapijska zajednica – Kampus Kantona Sarajevo, na period do imenovanja predsjednika Nadzornog odbora putem oglasa za imenovanje predsjednika Nadzornog odbora, a najduže do tri (3) mjeseca - navedeno je u odluci Vlade Kantona Sarajevo koju je potpisao premijer Nihad Uk.

Avdo Miladin je, rekosmo, instruktor pucanja. Angažiran u streljačkom klubu Point koji se dovodi u vezu sa narko kartelom Tito i Dino. Podsjetimo, pripadnici FUP-a su po nalogu Tužilaštva Kantona Sarajevo prošle godine, prilikom pretresa Općine Stari Grad pronašli 24 puške koje je bivši načelnik Ibrahim Hadžibajrić nabavio upravo za taj klub. Općina Stari Grad je, naime, izdvojila 80 hiljada KM za Udruženje Point, a oni sutim novcem kupili 25 poluautomatskih pušaka od kojih su 24 pronađene u nedavnom pretresu u zgradi Općine. Nabavljene puške, kako se moglo vidjeti na fotografijama nastalim tokom pretresa, uopće nisu korištene, iako je od trenutka nabavke do zapljene prošlo 15 mjeseci.

“Sporazumne strane saglasno potvrđuju da se Udruženje (Streljački klub Point) stavlja na raspolaganje Općini Stari Grad Sarajevo kao dobrovoljna jedinica Civilne zaštite Općine”, navedeno je u Sporazumu na kojem su potpisi tadašnjeg načelnika Ibrahima Hadžibajrića i predstavnika Kluba Almira Kovačevića.

Upravo u ovom klubu je, kao instruktor pucanja, angažovan Avdo Miladin. A da je i sam Edin Gačanin Tito, vođa narko kartela Tito i Dino, sa Avdinim bratom, Ibrahimom Miladinom dogovarao otvaranje “streljane”, dokazuju i prepiske i Sky aplikacije. Više pročitajte OVDJE. 

3
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.